bemutatkozás

Üdvözlet minden kedves látogatónak, ez a blog amerikai életünket mutatja be megérkezésünk óta. A történetek tükrözik az érdeklődési körömet és a velünk megesett kalandokat. Jó szórakozást az olvasáshoz!!

2008. május 31.

Grand Canyon

Ez a kanyon csodálatos bizonyítéka a természet erejének, elsősorban a hatalmas Colorado folyónak köszönhető a létrejötte - mindössze 6 millió év kellett hozzá :) A folyó a Sziklás-hegységből érkezik és a legfőbb víz forrása még távolabbi városoknak is. Ez valójában gondot is okoz, hiszen mire a folyó torkolatához ér már szinte alig marad benne viz a sok csapolás után.

A túra a sziklás mélységbe nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik felülről. Ha valaki kalandvágyó akkor megteheti a 7 mérföldes sétát, nekünk erre most nem volt elég időnk, vagy energiánk.

Ezek a képek meg sem közelítik a valóságot, amikor ott áll a kanyon szélén és nézel le a mélységbe.

Grand Canyon 2008

Grand Canyon 2008

Grand Canyon 2008


Több irányból is megközelithetö a kanyon. Mi a délnyugati irányból jöttünk. Szerettem volna ha kipróbáljuk az új kilátót amit nemrég adtak át de az az észak-keleti oldalon található és 5 órás kitérőt kellett volna ahhoz tennünk, most erről lemondtunk.

2 megjegyzés:

Niki írta...

Hüüü nagyon szép képek gratu! Láttátok a naplementét is? Volt szerencsém párszor késziteni néhány képet naplementekor hát...csodálatos látvány.

American adventure / Amerikai kaland írta...

Sajnos nem. De talán egyszer majd maradunk tovább is.
Megkaptad az üzenetemet a vendégkönyvedbe?