bemutatkozás

Üdvözlet minden kedves látogatónak, ez a blog amerikai életünket mutatja be megérkezésünk óta. A történetek tükrözik az érdeklődési körömet és a velünk megesett kalandokat. Jó szórakozást az olvasáshoz!!

2007. október 10.

Bárányhimlő karanténok



2 hét alatt már másodjára vagyunk karantén alatt, vagyis Zsolti nem utazhat és játszhat a közeli unokatesókkal bárányhimlő miatt... azért kell karantén mert anyósék szerint van egy betegség ami idősebbeket támad meg még akkor is ha voltál már bárányhimlős, csúnya és fájdalmas... nem tudom mennyi a valóság belőle ezért utánanézek.
Shingles ahogy ők hívják más-néven herpes zoster ( magyarul övsömör) ezt a szintén kiütésekkel kezdődő betegséget ugyanaz a vírus okozza, mint ami terjeszti a bárányhimlőt is. Miután valaki elkapja egy enyhébb formáját a himlőnek vagy valamilyen más okból kifolyólag a vírus elrejtőzik a testben sok évre és hirtelen felbukkanhat ismét. Övsömör leggyakrabban a 60 év felettieket támadja meg és azokat, akik 1 éves kort megelőzően kapták el a bárányhimlőt, illetve legyengült immunrendszerű emberekben.
Én nem gondoltam volna, hogy miután voltál bárányhimlős félned kellene a vírustól...


Nincsenek megjegyzések: