bemutatkozás

Üdvözlet minden kedves látogatónak, ez a blog amerikai életünket mutatja be megérkezésünk óta. A történetek tükrözik az érdeklődési körömet és a velünk megesett kalandokat. Jó szórakozást az olvasáshoz!!

2008. május 10.

Babazsúr



















Nagy pillanat a testvérek életében, hogy legfiatalabb testvérük is végre anya lesz. A képen két idősebb, több gyermekes nővérei fogják közre boldogan. Sajnos némi aggódás is keveredik az örömükbe, mert a "kis-hölgy" fiatal kora óta híres arról, hogy főleg édességet és mindenféle ócska ételnek látszó dolgokat töm magába. Ugyan ez soha nem látszott meg rajta, mert ugye a táplálék nélküli étkezés csak alultápláltságot okoz. ( Ennek megfelelően folyton azt halljuk róla, hogy most ilyen beteg meg olyan beteg... de nem hiszi el a saját anyjának, hogy akár némi gyümölcs is segítené az immun-rendszerét)
Gondolom nem kis meglepetést meglepetést okozott a legtöbb testvérnek, aki megjelent a babazsúron, hogy a hét hónapos terhes hölgy alig látszik terhesnek. Néhány nővér képzettségű testvére el is kezdte faggatni. Ugyan ő állította, hogy eszik rendesen, de senki nem hitte, hogy tényleg tudja is mit jelent egészségesen, táplálóan enni.
Ez az egyik legnagyobb problémája több sógornőmnek, hogy bár szeretnének gyerekeket, a teljes terhesség alatt másra sem tudnak gondolni csak nehogy felszedjenek pár kilót. No de arra nem is gondolnak, hogy a baba súlya és egyéb fontos szervek súlya megnövekszik és ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ők híztak meg.
Ritka alkalmak egyike volt, hogy láthattuk a kismamát enni, igaz leginkább az édességeket :))
Mint a képből is gondolom kitalálható kislány érkezését várjuk. Be kell ugyan vallani, hogy bár nem a leg-alakkímélőbb ételek voltak az asztalon, de kivételesen a legtöbb finomság házi készítésű volt és nagyon finom.
Az egyik új kedvencem lett a sajtkrémes-szőlő saláta, ami kép előterében egy méretes tálban látható. Ez a legbűnösebb étel, amit ettem mostanában hiszen a sajtkrém az egy tömény kalóriabomba, no dehát egyszer élünk csuhaj!
Ugyan még csak május elejét járjuk, de az idő ma különösen forró ezért mindenki lelkesen kortyolgatja a finom jeges epres limonádét a sütemények mellé. Ami még inkább élvezetessé teszi az italt, hogy a jégkockákban igazi eprek rejtőznek.
A legtöbb finomságért az utolsó képen látható hölgy a "felelős". Ő a legidősebb sógornőmnek a menye, de hogy most akkor nekem kicsoda? :DDD mondjuk azt, hogy távoli rokon. Ő volt az, aki a pár hónapos babájával esküdött meg tavaly augusztusában. Az idő ugyebár aránylag minden sebet begyógyít, így azt hiszem, hogy az ő korántsem hagyományos esküvői eseményei lassan feledésbe merülnek, nem beszélve a házasságon kívül született csemetéről. Azóta még olyan ügyesen is intézték a dolgukat a fiatalok, hogy kevesebb, mint 1 éven belül még saját házat is tudtak venni maguknak. Természetesen nem látok bele az anyagi helyzetükbe, de sejthető, hogy a családja is belesegíthetett ebbe a folyamatba hiszen manapság még egy amerikai fiatal családnak is komoly gondot okoz anyagilag egy lakás de még inkább egy ház megvásárlása.
Az új házuk szerény, stílusosan berendezett 2 szobás, nappalis nyitott konyhával. A legnagyobb szerencsénkre a vendégek folyamatosan érkeztek és folyamatosan távoztak is így nem volt különösebb zsúfoltság.
Az ajándékok bontásakor ugyan még a konyhában is alig akadt állóhely. Nagyon szerencsés a leendő anyuka, mert semmiből sem kapott kettőt és itt említeném meg, hogy ő és a párja tényleg rászorult minden egyes ajándékra hiszen legtöbbször akár mindketten is munkanélküliek. Remélem, hogy a sorsuk fordulni fog és boldogan, gond nélkül nevelhetik majd első gyermeküket.

Nincsenek megjegyzések: