bemutatkozás

Üdvözlet minden kedves látogatónak, ez a blog amerikai életünket mutatja be megérkezésünk óta. A történetek tükrözik az érdeklődési körömet és a velünk megesett kalandokat. Jó szórakozást az olvasáshoz!!

2008. május 16.

Intoxicating



Kertészkedés

Mint mostanában oly sokszor, most is minden szabadidőmet délelőttönként illetve kora-délutánonként munkával töltöm. Nagy szükségem van a mellékes bevételemre mert jócskán félreléptem. Amint korábban is említettem, adósság eltörlésén fáradozom. Most érzem át csak igazán, hogy mekkora ostobaságba kevertem magam jó szándékból és könnyelműsködésből. Tudom, hogy az összeg nem rázná meg a családi kasszát az amerikaiak jelentősebb részénél, de mint elméletileg munkanélküli diák nekem még 10-20 ezer Ft-nak megfelelő készpénz is egy kész vagyonnak számít.
Beleestem én is abba a betegségbe korábban, hogy ha van 100 dollár hitelkeretem, akkor 100 dollárt el is költhetek, mintha az enyém volna... mekkora hazugság ez, és sokan nem 100 dolláros de 1000 meg 10000 dolláros hitelkerettel játszanak így. Nagyon veszélyes játék.
Az a szerencsém, hogy Ernest barátom jóvoltából készpénzhez juthatok és még ki is kapcsolódhatok. Amint nekikezdek a gazolásnak a lelkem megnyugszik és mindenféle gondolatok töltik meg az agyamat. Teljesen terápiás.
Nem csupán csendterápia, de aromaterápia is. A kertben bőven találok mindenféle virágot és ami a legjobban megragad az az orgona.... mélyen beleszagolok és eszembe jutnak a magyarországi tavaszok és kirándulások.

Persze gyakorta érzek bűntudatot is, mert kedves hitvesem egy másik államban, Arizonában dolgozik így nem is tudja igazán felügyelni, hogy merre járok mit csinálok én meg nem sietek az orrára kötni, hogy mekkora ballépést tettem. Ha minden igaz a nyári vakáció elejére meg lesz az összes pénz a teljes törlesztésemre és akkor magam mögött tudhatom ezt a rettegést arról, hogy mi lesz ha megtudja...

Egy magánpraxisban lévő pszichológusnak rendezgetem a kertjét a mai napon. A hölgy nagyon kedves és nagyon érdeklődik a származásom iránt.
Mesélek neki egy kicsit miközben az ebédemet fogyasztom. Ritka eset, hogy ilyen sok ideje van a hölgynek, mert általában a páciensek adják a kilincset egymásnak.
Nem tudom, hogy a mesém tetszett ennyire vagy csak jól haladtam de a hölgy még kis borravalóval is megjutalmaz... ennyivel is közelebb kerülök a célomhoz. Nagyon boldogan rohanok haza, hogy gyors zuhanyt vehessek... ma kivételes napunk van, végre sikerült összeegyeztetni a sógornőmmel időpontot egy kis mozizásra.




Gardening result


Ha majd egyszer "nagy" leszek én is nagyon szeretnék egy ilyen csinos kertet... rá kell persze ébredjek, hogy rengeteg munkát kell befektetni ahhoz, hogy szép legyen.

3 megjegyzés:

weather írta...

Itt az időjárás-előrejelzés a GFS,

hó eső térképek

Niki írta...

Hát igen...ez a hitelkeret téma itt eléggé el van fajulva az amerikaiaknál. Remélem sikerült / sikerül tuljutnod rajta. Milyen szép az orgona....

American adventure / Amerikai kaland írta...

Szerencsére igen :) azóta sem tévedtem ekkorát.
Szeretném, ha a jövőbeli telkünkön lenne mind orgona mind pedig aranyeső :)