bemutatkozás
Üdvözlet minden kedves látogatónak, ez a blog amerikai életünket mutatja be megérkezésünk óta. A történetek tükrözik az érdeklődési körömet és a velünk megesett kalandokat. Jó szórakozást az olvasáshoz!!
2007. augusztus 5.
Látogatás egy újdonsült étterem-igazgatónál
Vasárnapi istentisztelet után kellőképpen éhesen már alig vártuk, hogy elérjük a következő várost , ahol nemrégiben lett kinevezve a sógornőm - egyik a sok közül :)) - a 'Red Lobster' nevű étterem vezetőjévé, még a nevét is kifestették egy díszes táblára bejárati ajtó felé. A több, mint 10 év hajtás után szerintem kellően megérdemelt kinevezés furcsán zajlott. Átadták a felelősséget a teljen étteremért, de kijelentették, hogy ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ez fizetés emeléssel járna, az eddigi hosszú órák azonban még jobban megsokasodtak. Örülj a kinevezésnek. A másik kisebb szépség hibája a kinevezésnek, hogy egy másik városban van az étterem igy másfél órákat kell utaznia, hogy beérjen - igy mostantól majdnem a teljes élete az étteremről szól. Szerencsére a gyermekei már többségben kamaszkorfelé igyekeznek.
Anyósék persze nem bánják, hogy befutott a lányuk. Ha már fizetésemelést nem kap, de elintézhet némi kedvezményt pl. itt nagy divat a vásárlási kártya, ami ajándékként is szolgálhat. A legtöbb étterem és bevásárló központnak van saját kártyája, feltölthető tetszőleges összeggel. A nagylelkű lányuk általában minden jeles alkalommal meglepi őket egy ilyen kártyával valamint egyéb hasznos dolgokkal.
Nagy-hírű és különleges étterem lévén ez a tengeri ételeket kínáló hely nem is tartozik az olcsóbbak közé, de aki szereti a homárt és egyéb nyalánkságokat nem csalódik benne.
Zsoltinak szerencsére ajánlanak gyermek menüt amiben csirkefalatok is választhatóak, nekem már sokkal nehezebb dolgom van.
Amit mindannyian kedvelünk, hogy étvágygerjesztőnek fokhagymás frissen sütött pogácsát adnak - majdnem korlátlan mennyiségben. A párom és a család kedvence a shrimp ( garnélarák) és néha all-you-can eat akció van amikor annyit eszel belőle amennyi beléd fér... ez persze csak a fogyasztóközönségnek éri meg... az étterem ilyenkor veszteséget termel... szép nagy bendőjük van az amerikaiaknak. :)))))
Halakról szólva én nem vagyok nagy halkedvelő, leginkább a szálkátlan szép tonhalat kedvelem Magyarországon, mert hogy Amerikában nem igen találtam még a fajtát csak konzervben, mint tuna konzerv. Leírásom alapján itt ezt a típust a tőkehallal azonosítják ( amit Codnak hivnak.) A véletlen folytán halkedvelő majdnem vegetáriánus sógorom, Leroy megismertetett a Halibut- al ( ez az óriás laposhal) itt eléggé kedvelt és elterjedt. Számomra ez hasonlít a legjobban a hekkhez. Meglepő, de az egyik leggyakoribb hal fajta az élelmiszerboltok polcán a lazac (salmon) mindenféle nagyságban és formában. Az egyik legjobb halibut fajt Alaszkában fogják és mivel Alaszka az egyik tagállam valószínű jutányos áron juthatunk hozzá a boltokban.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése